Farnosť Ducha Svätého Žehra

Malo-veľká zábava

Aj tento rok si eRko animátori z Granč- Petroviec  pripravili pre deti eRko tábor. Avšak s jedným rozdielom. Po prvýkrát v našej farnosti sa konal trojdňový  Denný eRko tábor, ktorý bol určený pre deti vo veku 5-10 rokov. Tábor sa niesol v téme „Cestovatelia v čase“  a konal sa v dňoch                27.-29.07.2020.

Počas týchto troch dní účastníci cestovali časom do rôznych období pred ich samotným narodením. V prvý deň  cestovali do piateho dňa stvorenia sveta. Preto si pre nich animátori pripravili výlet do Košickej Zoo.  V utorok sa všetci spolu  presunuli do obdobia, v ktorom sa konali Olympijské hry.  Tento deň bol plný hier a tancov. Všetci sa maximálne „vyšalili“ a na ich tvárach bolo vidno, že sú spokojní.  Posledný deň, ktorý deti čakal bola streda. Tam sa presunuli do obdobia bálov a plesov. Bolo to slávnostné ukončenie tábora, kedy deti dostali certifikát mladého cestovateľa v čase.

Bolo vidieť, že účastníci odchádzali z tábora šťastní, ich tváre sprevádzal úsmev a neľutovali ten čas, ktorý strávili na fare. Čas; to je to najviac, čo môžu animátori deťom odovzdať.  Koniec koncov, boli to krásne tri dni, z ktorých ostali nádherné spomienky uchované v srdciach každého účastníka.

Agnesa Kaľavská