Farnosť Ducha Svätého Žehra

Požehnaný deň v Krakove

„Kto zaváhal, môže banovať.” Skonštatovali sme počas cesty z Krakova. Predpovede počasia odradili mnohých ľudí z účasti na tejto akcii. Ale nakoniec bolo v Krakove príjemné, teplé a slnečné počasie.

Tohto roku sa v sobotu 4. mája konala už v poradí 15. rozhlasová púť Rádia Lumen do Sanktuária Božieho Milosrdenstva v Krakove. Každý si v programe našiel niečo pre seba. Modlitba svätého ruženca za duchovné povolania, hudobné vystúpenie Moniky Kandráčovej, prednáška rehoľných sestier z Kongregácie sestier Matky Božieho Milosrdenstva, korunka k Božiemu Milosrdenstvu, čas pre súkromnú modlitbu… A hlavne slávnostná svätá omša s adoráciou, ktorú celebroval riaditeľ Rádia Lumen  vdp. Juraj Spuchľák. Príjemný a požehnaný deň zbehol veľmi rýchlo a bolo  treba sa vrátiť domov. Kto zaváhal, môže banovať.

Pridávame svedectvo Kataríny Kaľavskej

Púť do Krakova bola moja prvá. Keď som sa dozvedela, že sa organizuje zájazd, neváhala som a hneď som sa prihlásila. Bolo to pre mňa povzbudením.

Z každej strany som počúvala ako je tam pekne, príjemne, očarujúco. Lenže zo slov človek nevie ako to tam skutočne vyzerá, kým to nezažije na vlastnej koži a nepresvedčí sa o tom sám. Ja som tak urobila a vôbec to neľutujem. Je tam oveľa krajšie ako keď som o tom počúvala zo zážitkov iných.

Počasie sme mali veľmi pekné, slnečné. Ja osobne som mala pokoj v duši. Sú tam miesta, kde človek zabudne na starosti, trápenie a bolesť. Mala som dobrú sprievodkyňu, ktorá tam chodí každý rok a povedala, že vždy je na čo sa tešiť. Preto by som chcela to miesto navštíviť v budúcnosti ešte raz.